„Bruges”, fiind derivat din vechea norvegiană, cuvantul “Bryggja” semnificand „mal” sau „punte”, apare în actele şi pe monedele de la mijlocul secolului al IX-lea. Oraşul Bruges din NV Belgiei, face parte din patrimoniul mondial al UNESCO. Atracţiile turistice în Bruges sunt reprezentate de Muzeul de Arte şi Tradiţii Populare, Muzeul de Ciocolată, plimbările de-a lungul canalelor sau cu trăsura, precum şi morile de vânt din zonă.






Constanța este orașul cel mai vechi atestat de pe teritoriul României. Prima atestare documentară datează din 657 î.Hr. când pe locul actualei peninsule (și chiar sub apele de azi, în dreptul Cazinoului) s-a format o colonie greacă numită Tomis. Localitatea a fost cucerită de romani în 71 î.Hr. și redenumită Constantiana după sora împăratului Constantin cel Mare. În cursul secolului XIII Marea cea mare (cum era denumită atunci Marea Neagră) a fost dominată de negustorii italieni din Genova care au ajutat la dezvoltarea orașului. Ulterior, Constanța a suferit un declin sub conducerea otomană, devenind un simplu sat locuit de pescari greci și de crescători tătari de cai și oi. Localitatea a redevenit oraș după construirea căii ferate Cernavodă-Constanța și a portului, în 1865, pentru exportul grânelor românești. După Războiul de Independență (1877-1878), când Dobrogea a devenit parte a Regatului României, Constanța, principal port al statului, a crescut continuu, deținând acest rol până astăzi[


Birmania este împărțită in șapte regiuni și șapte state, bazate pe grupările etnic dominante. Regiunile sunt, în principal, birmaneze, în timp ce statele sunt formate predominant din alte grupări etnice.

1. Regiuni (în birmaneză: taing): • Ayeyarwady (fostă Irrawady) • Bago (fostă Pegu) • Magway • Mandalay • Sagaing • Tanintharyi (fostă Tenasserim) • Yangon (fostă Rangoon)

2. State (în brmaneză: pyi) • Chin • Kachin • Kayin (fost Karen) • Kayah • Mon • Rakhine (fost Arakan) • Shan

Se învecinează cu Republica Populară Chineză la nord, Laos la est, Thailanda la sud-est, Bangladesh la vest și India la nord-vest, cu Marea Andaman la sud și Golful Bengal la sud-vest (cu un total de peste 2000 de kilometri de coastă).










Localitatea Putna este aşezată în partea de nord a județului Suceava, în depresiunea Rădăuți. Aici se află Mănăstirea Putna, construită de Ștefan cel Mare între 1466 și 1469, fiind reconstruită între 1653 şi 1662 de către Vasile Lupu şi urmaşii săi. Mănăstirea şi satul cu acelaşi nume sunt împrejmuite de dealuri împădurite. Mănăstirea Putna a fost sfinţită la 3 Septembrie 1470, fiind ridicată pe locul unei străvechi sihăstrii din sec. XIII – XIV.





Muntele Sinai este un munte din mijlocul aridei Peninsule Sinai, înconjurat de alţi munţi cu înălţimi mai mari. Muntele Sinai atinge aproape 2285 de metri înălţime şi se găseşte lângă Muntele Sfintei Ecaterina, care are 2637 metri înălţime. La picioarele Muntelui Sinai se găseşte Mănăstirea Sfintei Ecaterina, la o înălţime de 1200 de metri. Potrivit Scripturii, Muntele Sinai este muntele unde Domnul s-a întâlnit cu Moise şi cu israeliţii, după ce aceştia au ieşit din Egipt. (Ieşirea, cap. 19-31).





Betleemul se află la circa 9 km sud de Ierusalim. În evreieşte Bet Lehem înseamnă casa pâinii; în arabă Bayt Lahm, înseamnă casa cărnii. Două nume profetice: aici avea să se nască cel care ne-a lăsat ca hrană propria carne sub chipul pâinii.







Situat la nord-est de Ierusalim, la circa 40 de kilometri distanta, Ierihonul este in prezent o “insula” palestiniana in teritoriul Israelului. Biserica Ortodoxa Romana a primit prin donatie, inainte de Revolutie, de la un credincios roman stabilit in zona, un teren la care s-au mai adaugat altele limitrofe, ajungand in prezent la o suprafata de 3000 mp. Cu mari sacrificii s-a construit incepand din anul 1999 un Asezaman Romanesc extrem de primitor pentru pelerinii romani sositi din tara sau de pe toate meridianele globului in Tara Sfanta.







Manastirea "Sfanta Ecaterina" este, de aproape un mileniu si jumatate, unul din cele mai celebre centre de pelerinaj ale Ortodoxiei si o cetate a spiritualitatii patristice si filocalice. Puterea cu care a traversat secolele este vizibila in arhitectura ei: un adevarat colos din piatra, zidit si pastrat aproape in forma initiala, de la imparatul bizantin Justinian cel Mare, din anii 550-551.






Bucureștiul se află în sud-estul țării, între Ploiești la nord și Giurgiu la sud. Orașul se află în Câmpia Vlăsiei, care face parte din Câmpia Română. La est se află Bărăganul, în partea de vest Câmpia Găvanu Burdea, iar la sud este delimitat de Câmpia Burnazului. Prima mențiune a localității apare în 1459. În 1859 devine capitala României. (Foto: Piaţa Universităţii, Muzeul Eminescu, Palatul Patriarhiei, Palatul Parlamentului, Muzeul de Artă)




Zaheu era mai marele vameşilor din Ierihon. Copacul în care s-a urcat Zaheu era sicomor, un arbore exotic foarte asemănător cu smochinul, care în multe traduceri româneşti, pentru simplificare, a fost numit dud. Trunchiul acestui pom, acum uscat, se vede încă în curtea bisericii ortodoxe din Ierihon.





“A trebuit să intrăm adânc în vale, căci există multe chilii pustniceşti şi o biserică la locul Rugului. Rugul este verde până în zilele noastre. Acesta este Rugul despre care am vorbit mai înainte, cel din care Dumnzeu i-a vorbit lui Moise din flăcările focului. Rugul este într-o grădină foarte frumoasă din faţa bisericii.” (cf. Călătoriile Egeriei, ed. John Wilkinson).. Mănăstirea Rugului Aprins este una din cele mai vechi mănăstiri creştine din lume.






Mănăstirea se află la o distanţă de numai 20 de kilometri de Ierusalim, pe drumul ce se îndreaptă spre Ierihon. Valea numită “Wadi Kelt” străbate o insemnată parte din pustiul Iudeii. Valea pustiului Hozeva merge paralel cu drumul antic roman ce leagă Ierusalimul de Ierihon. Mănăstirea este aşezată pe panta abruptă a malului vestic al văii, într-o regiune mai mult palestinană decât israeliteană.